זיווגים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/04/06 20:51 כא בניסן התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

אנו מאמינים שלכל אחד הזיווג שלו, שמוכרז 40 יום לפני לידתו. רציתי לשאול:

א. מה אם הזיווג של מישהו הוא בן/ בת דוד? הרי מבחינה הלכתית מותר לבני דודים להתחתן, גם אם זה לא כ"כ נהוג. ובעבר זה היה נהוג הרבה יותר... יש לי בת דודה, ואנחנו חברים מאוד מאוד טובים, וממש מסתדרים וכל מי שרואה אותנו יחד חושב שאנחנו זוג. אנחנו כמובן לא חושבים אפילו בכיוון הזה, אבל מה אם אנחנו "הזיווג"?

ב. איך מסתדר הזיווג שמוכרז משמים עם הבחירה החופשית שלנו? האם אמצא אותה בכל מקרה? כמה בחירה יש לי בנושא זה?

ג. איך אנחנו מסבירים זוגות שמתגרשים לא עלינו? האם הם לא מצאו את זיווגם?

מצטער על אורך השאלה ותודה על הסבלנות.

מועדים לשמחה ובשורות טובות!

תשובה

שלום רב,
א. יש להתייחס לקשר עם בת הדוד כמו לכל קשר אחר. אם יתברר לשניכם כשתגיעו לגיל נישואין שאתם מתאימים זה לזה מכל הבחינות אין סיבה לא להתחתן. סביר להניח שההתאמה שיש ביניכם שגורמת לאנשים להתבטא כי שמתבטאים מהווה סיבה להיות ידידים קרובים אך לא בהכרח בני זוג.
ב. הזיווג משמים הטביע באדם מוכנות מסוימת לאהבה המתאימה לו, אך הקב"ה רצה שהאהבה בין בני זוג תתפתח מתוך בחירה חופשית, ולכן עלינו לחפש בעצמנו את בן/ בת הזוג. הדבר דומה לכך שברחם למדנו את כל התורה כולה, אולם אחר כך היא הושכחה מאיתנו כדי שנרכוש אותה בכוחות עצמנו. אם אתה מתעניין בנושא ראה ספרו של הרב אבינר "פרקי אהבה בין איש לאשתו" בפרק על סוד הנסירה.
ג. כדי לזכות לזיווג המתאים אדם צריך להיות זכאי לכך. בספר הזוהר (ח"א פה, ע"ב) שם מדובר על הזיווגים, נאמר שהכל תלוי במעשי האדם אם הוא זוכה במעשיו לזיווג הראוי לו אם לאו. במקרי גירושין כנראה לא היה זה הזיווג הראוי.
ד. אינני יודע את גילך, אולם דע לך שרבים מוטרדים בגיל העשרה מהשאלה איך הם ימצאו את זיווגם ושאלות נוספות סביב נושא זה. טבעי שהנושא הזה מטריד ומעסיק את האדם. אל לך להיות מוטרד יותר מידי, ברוב המקרים הדבר מסתדר ומצליח בס"ד.

בברכה,
רונן לוביץ
בברכה