זיווגים...

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 25/04/08 14:18 כ בניסן התשסח

שאלה

שלום ומועדים לשמחה!

יש לי שאלה בקשר לנישואים.

אומרים ש40 יום לפני יצירת הולד יוצאת בת קול בשמים ואומרת פלוני מיועד לפלונית

ז"א שלכולנו מיועד בן/בת זוג מראש

אבל אם קורה שצעיר/צעירה מתים בגיל מוקדם ולא זוכים להתחתן אז מה קורה לזה המיועד להם? הוא נישא לאחר? אם כן אז יוצא מצב שכל אחד לא מתחתן עם המיועד לו (א' שהיה אמור להינשא לב' נישא לג' ואילו ב' נישא לד' וכן הלאה)

האם הם לא מזווגים מראש?

ובכלל איך יודעים שבאמת אתה מתחתן עם המיועד לך?

תודה מראש!!

תשובה

שלום!
כמה וכמה פירושים וכמה וכמה סייגים ניתנו ואפילו הגמרא באותה סוגיה שהביאה את המאמר שהבאת.
אתן רק שניים ובקצרה:
1. כאן בזיווג ראשון כאן בזיווג שני (ואפילו למושגים זיווג ראשון ושני ניתנו כמה הגדרות).
2. "בת פלוני" ו"פלוני" שבאותה בת קול אינם אנשים מסויימים אלא תכונות מסויימות.
לנו אין עסק בנסתרות, ולכן עלינו לחפש את בן/בת הזוג ולא לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לתוצאות של אותה בת קול.
אם אדם סיים את חייו קודם שהספיק להתחתן, מה שקורה אחר כך בהתאם לבת הקול (שאולי במקרה זה לא יצאה, כי אולי גם מספר שנות החיים מוכרזות לפני היצירה), יכול לקבל כל אחת הפרשנויות שהוזכרו, ובלי להיכנס לפרטי החשבון.
אנחנו צריכים לעשות את המאמץ למצוא את מי שעל פי הנתונים שבידינו מתאים לנו, ולאחר מכן לא לנוח על זרי דפנה אלא להמשיך לבנות ולחזק את הקשר כדי להיות ראויים לבן/בת הזוג שמצאנו, וכך אנחנו הופכים אותו/ה למי שהוכרז בבת הקול.