זהות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/05/02 05:50 יט בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב, רציתי לדעת איך נוצר מצב שאדם מרגיש שהוא נמשך לבנים ולא לבנות, והתורה אוסרת את זה? הרי התורה לא רוצה להתאכזר לאנשים ומסכנה האישה שתינשא לאדם כזה בלי לדעת שאינו חושק בה בכלל. התודה, מיה.

תשובה

כל מה שהוא היפך הטבע ומנוגד לטבע אסרה התורה, לא משום שהתאכזרה, אלא אדרבה בגלל שריחמה. על הפרט ועל הכלל, על היחיד ועל הציבור. כשם שאב לא יכול להתחתן עם ביתו ובן עם אמו, וכן אשה או גבר עם בהמה, גם אם קיימת בין הללו משיכה הדדית, משום שהדבר מיפר את ההרמוניה שבטבע וגורם להריסתו, כך אסרה התורה קיום קשר אינטימי בין שני גברים או בין שתי נשים, משום שהטבע הישר של האדם כפי שבראו ה' הוא "ודבק באשתו והיו לבשר אחד". "באשתו" – ולא בכל מה שפחות מזה או יותר מזה, למעלה מזה או מתחת לזה. והטענה שכביכול האדם מסור ומשועבד לנטיה זו, יש בה רק כדי לחייבו להלחם בה על מנת לעוקרה.