התרת נדרים-דחוף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/07/06 12:48 כב בתמוז התשסו

שאלה

בגלל שהתחזקתי הייתה לי החלטה לעבור לאולפנה עם רמה רוחנית יותר גבוהה ונדרתי נדר שאני לא אשאר באולפנה שלי. לא מצאתי בית ספר כמו שאני רוצה לכן אני בעזרת ה' אשאר בבית ספר שלי. איך אני יכולה להתיר את הנדר? צריך ללכת לרב בישביל זה? אשמח את תפרט...

תודה מראש.

תשובה

כן, את צריכה ללכת ל"חכם" שיתיר את הנדר. אני מניח, לפי איך שאני מכיר את ההלכה, שהוא ישאל אותך: אם היית יודעת שלא תמצאי מקום שמתאים לך, בתנאים סבירים, האם היית נודרת? ואם ברור הדבר שלא היית נודרת- הרי שיסביר לך כי הנדר איננו תקף.