התקדמות בעבודת ה'

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 03/04/06 18:46 ה בניסן התשסו

שאלה

שאלה כללית: איך אני יכולה לשדרג את עבודת ה' שלי בחיי היומיום? אני בוגרת מדרשה ונוכחתי לראות שהחיים הכביכול אמיתיים כלל וכלל אינם מדרשה והרבה יותר קשה לשמר את ההרגשה התורנית אותה חוויתי באותה שנה. אשמח לעצה.

תודה, חג שמח

תשובה

שלום לך
אכן קשה לשמר דרגה רוחנית! לא רק למי שיוצאת ממקום תורה אל החיים, אלא גם למי שנמצא כל הזמן במקום תורה.
העצה אותה אני יכול לתת לך זה להציב לעצמך אתגרים (או בשפה יהודית - קבלות). כל פעם (יום או שבוע או חודש) להגדיר לעצמך מטרה רוחנית צנועה - תפילה בכוונה, ברכה בכוונה, עזרה לזולת וכו' וכו' ולשים לב שאת עומדת בכך. זה יעזור לך לחוש בתוך מסגרת רוחנית ויעזור לך להרגיש יותר טוב.
כמו כן הייתי ממליץ לך לקבוע לעצמך מעין 'דף היומי' - שעה או חצי שעה קבועים ששום דבר לא יזיז אותם שבהם את לומדת ספר או נושא שמעניין אותך. כך את קובעת עיתים לתורה ולא מתנתקת מהמדרשה למרות שאת בחיים.
בהצלחה, אריאל