התחזקות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 10/09/02 23:16 ד בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב!

אני בא מבית מסורתי, ואני מתחזק יותר ויותר. אני רוצה להגיע לשלב בו אוכל לשים כיפה באופן קבוע, וכדומה.

הבעייה היא שאבא שלי לא היה רוצה שאחזור בתשובה. לטענתו, הוא מפחד לאבד אותי מפחד שאתקצן יותר מדי. אני שואף להגיע לכיפה סרוגה וטלית קטן, ואני לא רואה פה שום קיצוניות, אצלנו בשבת רואים טלויזיה ושומעים רדיו (אני משתדל כמה שיותר להתעלם מהם בשנה האחרונה), אבל עושים קידוש והולכים לבית כנבת ולא מדליקים אש, אבל זה לא מספיק לי.

מה לעשות?

תשובה

אבי שלום,
אני מגלה בך אישיות בעלת עוצמה,יישר כחך.
כדאי להסביר פנים להורים ולןמר להם בחיוך ובנחת שהחלטת להיות דתי ושאתה מאוד מצטער שכואב להם על דרכך החדשה ובכל זאת אתה מבקש שיכבדו החלטה זו.
אתה צריך לעשות מאמץ גדול להתרחק ממקום בו יש חילול שבת.ואם אתה נמצא בבית הוריך תשהה בחדר בו אין חילול שבת.
כיוון שהזכרת קידוש,יש לקנות יין מבושל של כרמל מזרחי.
יה"ר שתעלה מעלה בתורה וביראת שמים.
גמר חתימה טובה
שמואל זעפרני