השמת קלמר על ספר קדוש

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 07/03/06 22:06 ז באדר התשסו

שאלה

האים שאני מכינה מערכת מותר לי להניח את הקלמר על ספר קדוש ולהכניס לתיקתודה מראש וישר כח

תשובה

לשואלת שלום.
מהשאלה ניכרת רגישותך הרבה לחפצי קודש. ישר כוח.
לעצם שאלתך: ספר קודש, כשמו כן הוא - ספר קדוש. לכן ישנו איסור לשים עליו חפץ שאינו קודש, כמו קלמר, כדי לא לבזותו.
גם בהנחת ספר קודש אחד על ספר קודש אחר ישנם כללים. לדוגמא אסור לשים ספר הלכה שנכתב ע"י פוסק בן זמננו על תנ"ך.
לכן כשאת מסדרת את התיק לבית הספר תסדרי אותו בצורה כזו שכל אותם חפצי חול יהיו מונחים בתחתית התיק או בצידיו, ואת ספרי הקודש תניחי מעליהם. גם אם זה לא כל כך נוח ...

צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il