הרוע בעולם

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 29/12/04 11:51 יז בטבת התשסה

שאלה

אני נערה בת 14 ואני דתיה. לחברה הכי טובה שלי נרצח אח קרוב לישוב לפני 3 שנים. הוא וחבר שלו מהישוב. הם היו בני 14. בגילי. (רק שהם היו בכיתה ח' ואני עכשיו בט'). בזמן האחרון התחלתי לחשוב הרבה על המוות, ועל הרצח הספציפי הזה. והוא החל להפחיד אותי.

אני מאמינה בקב"ה ואני אוהבת אותו מאוד. אבל אני לא מבינה למה יש כ"כ הרבה רוע בעולם... ולמה ילדים בני גילי, ואפילו צעירים יותר, נרצחים. אני יודעת ומאמינה שיש דברים טובים. ואני רואה אותם.

לאחרונה דווקא התחזקתי מבחינה אמונית אבל הנושא הזה ממש מפריע לי. והוא מקשה עליי מאוד. הנושא של הרוע ובכלל כל המוות.

אני גם ממש מפחדת שמשהו רע יקרה לי או לחברים שלי, או למשפחה שלי.

השאלה שלי היא איך אני יכולה להאמין, ואיך אני יכולה להתחזק... כי הרוע לא יעלם ובזה אני בטוחה...

תשובה

את צודקת בכך שאת כותבת שהרוע לא יעלם. איננו יכולים להיות בטוחים בכך שמשהו לא יקרה לנו.

יש להבחין בין שני נושאים: הפחד שלך (שיש לו יסוד מציאותי - אירוע שהיה), לבין השאלה האמונית.
טבעי שמפחדים. זה מנגנון חשוב שמסייע לנו להתמודד עם בעיות במציאות. מצד שני, חשוב שהפחד לא יהפוך למשתק ולא יפריע לנו לתפקד באופן טוב לנו ולסביבה.

פחד אינו צריך לשנות את התפיסה האמונית.
למה יש כל כך הרבה רוע קשה לדעת, אך עלינו לדעת מה עלינו לעשות בתוך המציאות הזאת. והתשובה היא: להרבות טוב. דווקא בגלל שיש הרבה רוע בעולם, התפקיד שלנו הוא לנסות לעשות את העולם טוב יותר. אם גם אנחנו נתייאש, המצב יהיה עוד יותר גרוע.

צריך לדעת שיש בעולם גם הרבה טוב, וה' הוא מקורו.
עלינו להטרף לעשיית הטוב ובזה אנו שותפים לה' בשיפור העולם.