שאל את הרב

''הרב '' לייטמן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/11/10 09:08 א בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

יש אחד המכנה עצמו בשם " הרב לייטמן" אשר הקים

ארגון בשם קבלה לעם.

הוא טוען שעיקר התורה היא לימוד תורת הקבלה , ואילו אין כל צורך בקיום המצוות המעשיות (חס ושלום).

העניין הוא שאינני מבין כיצד הוא יכול להביא את השקפתו זו דווקא מתורת הקבלה?

הריי ידוע לכל הקשר העמוק בין המצוות המעשיות לבין תורת הקבלה (דוגמא מובהקת לכך הוא חיברו של רבי נתן תלמידו של רבי נחמן מברסלב -ליקוטי הלכות) , כשהאחרונה באה לבאר לנו את שורשם ואת כונותיה של המצוות המעשיות.

האם חס ושלום יש איזה דעה או השקפה או טענה בתורת הקבלה שמורה על ביטול חלילה של המצוות המעשיות? מניין אותו איש לכך את רעיון זה?

בתודה.

תשובה

שלום

זהו רעיון של הנצרות בשלביה הראשונים.
השליחים טענו, ובנוסף להם פאולוס, שעל מנת לגעת באלוקות אין צורך בקידוש הבשר, בעבודת מצוות קשה עם עמל, ביציאה ממדרגה למדרגה. די בדילוג חביב, קפיצה עם גיטרה ומעט אמרות כנף, והופ, אתה שם. נוגע בנצח.
אתה יודע לאן הובילה הגישה הזו. אירופה ראתה שהיא אינה יכולה להשתנות על ידי הדת הזו, ולכן היא התמוטטה, והולידה את הנצרות האירופית, דת הסולדת מהחיים ומבקשת להתנתק מהם, דת המבקשת לברוח מהחומר. החומר דרש את שלו, היצר דרש את שלו, וללא קידושם כמו ביהדות, הם התפרצו במלא הכוח במלחמות העולם ובמסעות הצלב. החיה שבאדם פרצה החוצה, קין התגלה כרוצח ולא כאדם טבעוני ועובד אדמה עליון.
כמו גילוי עריות, גם גילוי עריות התורה הוא איסור חמור מאין כמותו.
יש סודות. הם מתאימים לנשמות גבוהות, לאחר בניית קומת מידות ואמונה, וקומה של חכמת תורה שבעל פה והלכותיה.
גמדים שמביטים בגלויות של הרים אינם באמת מצויים על ההרים הללו. הם מדמיינים. הבעיה היא שהדמיון המענג הזה סוחף אחריו את ההמון המותש משגרת היום, למחוזות של פנטזיות שטותיות.
מה עושים? בונים חברת אור וקודש, כהדרכת הגמרא ומסילת ישרים. מידות, תורה בעמל, בריאות נפשית, ואם זוכים, גם מעט רזי תורה לפי דרגתנו מפי ת"ח.
אוי לה לתורה שמתגוללת בראש חוצות. וביחוד אם מדובר בסודותיה.
כתבי הרב קוק מלאים מכך, מנטיית ההמון אחר הרזים, ומהקלקולים הנוראיים שבזה.
כל זה ברמה העקרונית. אינני מכיר אישית את מר לייטמן ולכן אינני יכול לחוות דעה על מפעלו. אך הכיוון הוא בהחלט הרסני מאד, ויותר ממזכיר את ניצני הנצרות העתיקה.

כל טוב

כתבות נוספות