הקושי באיסור נגיעה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 12/05/04 03:14 כא באייר התשסד

שאלה

hi, i hope its ok that its in english its just easier for me

i am 17 and.

i am going out with a guy for 6 months. we are planning to get married in about a year and a half. i know that its a ling time but it cant happen sooner (hes 19) when we started going out we decided that we wont be shomer negeya. about a month ago i decided that i do want to be shomer and that its important to me.so since then we have bee. its very very hard almost impossible especially because before we werent we thought of not being in touch for a year and then continuing when we can get married but its impossible we both dont see how that would work out. so how can we continue going out and to be shomer???

תשובה

שלום ושבוע טוב
חכמינו זכרונם לברכה, הכירו את היטב את האדם עם כוחותיו ויצריו וקבעו גדרים אשר נוספו על גדרי התורה באיסורים כגון "ייחוד", אשר באו לסייע לאדם להתמודד מול יצריו במקום שבו הדברים קשים ביותר, ביצר המין, וכפי שהם הגדירו זאת כ"אש בנעורת", קשר קרוב בין זוג בגיל הנעורים, גורם בהרבה מיקרים להיכשל באיסורים חמורים וגם לטשטש את יכולת ההכרעה לגבי בן הזוג המתאים, דבר הגורם לעיתים ל"נישואי בוסר" ולמשברים קשים אחרים.
בחברה המערבית והמודרנית כאשר הכל פתוח, ההתמודדות קשה שבעתיים.
המלצתי לכם היא, עם כל הקושי שבדבר לדחות את פיתוח הקשרים לשלב מאוחר יותר ולהתמקד בעניינים החשובים בגיל הזה כגון לימודים ובפרט לימוד התורה, נער ונערה "עסוקים" מרכזים את כוחות נפשם וגופם לכיוון אחד ופחותים סיכוייהם להסחף לכיוונים לא רצויים.
עלינו להאמין שקיבלנו מספיק כוחות להתמודד מול היצרים שלנו אשר נראים לנו לעיתים חזקים מאיתנו.
עלו והצליחו וכה לחי!