הצעת שידוך-דחוף.

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 11/01/06 23:34 יא בטבת התשסו

שאלה

האם מותר לי להתחיל להפגש עם משהו שהציעו לי (למטרת נישואים כמובן) אם הוא בצבא לפחות עוד שנה ואני יודעת עכשיו (לפני שהכרתי אותו) שאני לא רוצה להתחתן עם חייל כי זה לא טוב לזוגיות בשנה ראשונה וגם,אני לא רוצה להיות לבד.

מאידך: הוא ההצעה הראשונה שנשמעה לי ממש מתאימה ומחברה שבאמת מכירה אותי ויודעת מה מתאים לי.בגלל שהוא קרבי, גם אם זה ילך, אוכל לראותו פעם בשבועיים ויקח זמן להחליט (אולי)

ההצעה נשמעת מצויין. האם זה מותר הלכתית?

האם כדאי?

תודה רבה ןסליחה על האריכות, זה מורכב ודחוף!

תשובה

שלום לשואלת,
יש לי יותר מחבר אחד שהכירו בנות במהלך השירות הצבאי והתחתנו איתן. כנראה שזה יכול לעבוד. גלוי לכל המורכבות של קשר בזמן הצבא, אבל שני הצדדים שבוחרים בקשר כזה מודעים לבעיה מראש. באופן כללי זה לא דבר רע שלוקחים את הזמן לפני שמחליטים להתחתן. ברור לך א"כ שאם זה ילך לא יהיה לך קל, מצד שני יכול להיות שלא ילך בכלל וא"כ לא היה על מה לדון. על כן לדעתי, עשי כטוב בעיניך.
אין לראות בתשובה זו "דעת תורה". (בשביל דעת תורה תצטרכי רב שמכיר אותך. נדמה לי שאין צורך במקרה הזה לשאול רב).
דן – צוות ישיבת הר עציון