הפרת נדר

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 21/08/08 15:16 כ באב התשסח

שאלה

שלום!

אני אשה נשואה ולפני כמה זמן נדרתי נדר שאני לא יספר איזה סוד אך בסופו של דבר סיפרתי והפרתיאת הנדר

אך שמעתי שהבעל יכול להתיר את הנדר

האם זה נכון?

ואם כן איך עושים זאת

אשמח מאוד אם תענה לי על התשובה בדחיפות

תשובה

שלום מירי,

אכן בעל יכול להפר נדרי אשתו בתחומים מסוימים. אך אינני יכול להגיד לך אם שייך הפרת הבעל במקרה שלך בלי לדעת מה היה תוכן של הסוד שבנדר. אם תרצי לפרט באימייל נוסף את תוכן הסוד שבנדר אוכל להשיב לך על שאלתך. (על פניו שלא לספר סוד איננו נדר שבעל יכול להפר).
מה שאפשר עוד לעשות הוא שתארגני שלושה גברים מעל לגיל בר מצווה - הם יכולים להיות קרובים שלך, אבל לא בעלך. תאמרי לפניהם את נוסח התרת נדרים המופיע בסידורים או במחזורים כאשר את לא חייבת לפרט את נדרך. אחר כך הם יאמרו את ההתרה כפי שזו מופיע שם.
כדי לתקן את המעשה שלך שסיפרת את הסוד למרות שנדרת שלא לספר, חשוב שתתני צדקה ותאמרי כמה פרקי תהילים לעצמך.
והעיקר שתיזהרי בנדרים - הכי טוב הוא לא לנדור לכתחילה.
ברכה, דוב ברקוביץ