הפרשת תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/09/02 12:54 כ בתשרי התשסג

שאלה

שלום קבלתי את התשובה.

לא הבנתי מאומה.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13540

האם אני צריכה להפריש ת"מ ?

יש לי בגינה המון צמחי תבלין.

כגון כוסברה ,נענע שיבה לואיזה פטרוזיליה

וכו וכו חלק אני משתצמשת לתיבול בתוך תבשילם כמקובל.

אנא פרט כי לא הבנתי מה עלי לעשות ?

האם יש רשימה מסודרת של צמחים ממה כן וממה לא?

מירי

תשובה

בס"ד

שלום,

בתשובה הקודמת הסברתי שתבלינים שנאכלים צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות. למשל, פטרוזיליה, כוסברה, ואפילו נענע (כי יש כאלה שאוכלים אותם) חייב להפריש מהם תרו"מ. לואיזה ושיבה לדעת הרבה פוסקים אין צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות כי הם אינם נאכלים אלא משתמשים בהם רק לתה, ולדעת הראשון לציון הגר"מ אליהו שליט"א צריך להפריש ולכן הרוצה להחמיר יפריש בלא ברכה.

בכל טוב,

יואל פרידמן