הפירושים של התנ"ך

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/05/13 16:59 כז באייר התשעג

שאלה

השאלה שלי כזאת, למה פירשו כל פרט ופרט בתנ"ך (לא רק בתורה אלא בכל 24 הספרים), הקובץ כתוב בעברית. שפה שאנחנו משתמשים בה היום. ברור צריך כמה ביהורים פה ושם אבל לא לפרש כמעט כל פסוק.

תשובה

שלום רב

התנ"ך הוא ספר שטומן בתוכו המון מעבר למה שכתוב בין דפיו. יש צורך לפרט ולהסביר הרבה. המילים הכתובות לא מספיקות כדי להבין את התנ"ך, קודם כל בשל העובדה שיש המון שאלות שמתעוררות כשקוראים אותו. מעבר לזאת, יש המון דברים של חז"ל ושל הפרשנים שמאירים באור חדש חלקים נרחבים מהכתוב.
מעבר לזאת, אם התנ"ך היה פשוט, היינו רואים שהפרשנים מפרשים דברים זהים או דומים. העובדה שיש כל כך הרבה הבדלים בין הפירושים השונים, מלמדת על הצורך בכל הפירושים ועל כל פסוק בפני עצמו.

אריאל
(המשיב אינו רב)