העתקה במבחנים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 14:52 ל בחשון התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

אני החלטתי לפני כמה שנים לא להעתיק במבחנים,וב"ה אני עומדת בזה,כבר התרגלתי ואינני מעתיקה.אבל חברתי מעתיקה,ומכיוון שעברה לשבת לידי היא כבר פחות מעתיקה כי לא נעים לה ממני..

דיברנו בוקר אחד על נושא ההעתקה,והיא אמרה לי מעניין אם מותר להעתיק מילדה שלא מעתיקה אבל מסכימה שיעתיקו ממנה...

שתינו אמרנו כמובן שיש פה סוג של מירמה גם נגד המורה,וגם זה לא פייר לילדה שלא מעתיקה מאחרות וכן מעתיקים ממנה.

אבל סתם רצינו להיות בטוחות.

אסור להעתיק גם בהסכמת הילדה,נכון?

תודה מראש,ומקווה שלא סיבכתי את כבוד הרב...

תשובה

רוב שלומות

אין להעתיק בכל אופן אפילו בהסכמתה של הילדה. המורה בכל מקרה מקבל מבחן שאינו משקף את הידע של הכותב. אשריכן שאתן דנות בענינים מוסריים חשובים. היושר והצדק הם מאבני היסוד של ההלכה היהודית ושתמשיכו להיות ישרות ואמיתיות
בברכה
מאיר נהוראי