הערה לאבא...

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 08/11/06 22:13 יז בחשון התשסז

שאלה

שלום לרב!

יש לי שאלה שמציקה לי הרבה זמן...אני ואבא שלי מתפללים ביחד ויושבים אחד ליד השני בשבתות בלבד (אחרת אני מתפלל בישיבה) הבעיה היא שאבא מתפלל בקול ומאוד מפריע לי להתרכז בתפילה אבל בצורה מאוד חזקה...מאוד מפריע...השאלה היא העם אפשר להעיר לאבא? האם אבא צריך להפסיק? האם לעבור מקום למרות שזה יגרום בושה? בקיצור...מה לעשות? תודה

תשובה

עליך לשקול בעצמך איזו תגובה תפגע פחות, או אולי יכולה להיות תגובה שלא תפגע באביך כלל.
אם מעבר שלך למקום אחר יגרום בושה, אם חוסר תגובה מצידך הוא עבורך בלתי נסבל, אפשר להעיר לאבא ויש התייחסות להערה שכזו במסגרת ההלכה. הערה שנאמרת לא בנימה של כעס אלא בצורה עדינה תוך נסיון לנסח באופן שהרעיון יובן מתוך הדברים ולא ייאמר במפורש היא הערה אפשרית. טוב יותר לא להשאיר את הבעיה בבטן כי דווקא אז היא עלולה לצאת בזמן שלא התכוונת ובצורה שלא היית מעוניין.