הנחה על דעת הנהג

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 05/06/06 23:34 ט בסיון התשסו

שאלה

לכבוד הרב,

שלום וברכה!

השבוע באחת מנסיעותי באוטובוס "אגד", ביקשתי מהנהג לקנות כרטיסיה רגילה למבוגרים בעלת 5 ניקובים, ונעניתי בכרטיסיית זכאי (לבעלי תעודת זכאות) שהיא בעלת שש ניקובים במחיר זהה לכרטיסייה רגילה. הוא אף הוסיף ואמר: "קח, תרוויח". ברצוני לדעת האם היה מותר לקחת או לא שהרי בסופו של דבר "אגד" מפסידה מזה. וכן ברצוני לדעת מה הדין במצב הנ"ל, אך כאשר נגמרו לנהג הכרטיסיות הרגילות.

אגב, ידוע לי שהתופעה נפוצה בקרב הנהגים, שאינם בודקים תעודת זכאות-האם לשתף פעולה?

בברכה ותודה מראש!

תשובה

הנהג אינו מוסמך להקל בדרישות של החברה!
הרב אריאל בר-אלי