המשיח

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 04/01/09 22:29 ח בטבת התשסט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת.. מיהו המשיח? מתי יבוא? ובמה זה תלוי? אני מתנצל אם זו שאלה גדולה מידי, אך אם תוכל להביא לי כיוון כללי אני אודה לך מאוד.. תודה

תשובה

תמצית הדברים אפשר לראות ברמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם פרקים י"א - י"ב. הדברים כתובים בקיצור ובשפה ברורה. חשוב גם לשים לב לסיום הרמב"ם: "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו... ועל כל פנים... לא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה".