הממממממממ....

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 30/05/06 03:12 ג בסיון התשסו

שאלה

אם קשה לי בחיים ורוב מה שאני עושה לא מצליח זה אומר שיש לי הרבה עברות?ואם לא מה זה אומר..?אבי אומר לי תמיד "קשה בטירונות קל בקרב..." האם זה נכון והגיוני להמשך חיי?

תודה וישר כח!

חירות

תשובה

מרטין לותר מייסד הנצרות הפרוטסטנטית עיצב תפיסה לפיה מי שלא מצליח בחיים הוא בלתי רצוי בעיני האל ולהיפך. ביהדות לעומת זאת אין אנו מתיימרים לדעת מי רצוי ומי לא, מי צדיק ומי רשע בעיני הבורא. חז"ל לימדו אותנו שייתכנו מצבים בהם הקב"ה מייסר דווקא את הצדיקים בעולם הזה כדי שיזכו לקבל שכרם בעולם הבא, ומשפיע טובה לרשעים בעולם הזה כדי שייענשו בעוה"ב.
עליך לראות את הקשיים הפוקדים אותך כניסיונות שהקב"ה מנסה אותך. אנו נמצאים בעולם של ניסיונות וכפי שהורונו חז"ל הקב"ה מנסה דווקא אנשים הראויים לכך והמסוגלים לעמוד בניסיון, ומי לנו גדול מאברהם אבינו. נסה להתייחס לכל קושי וכישלון כאתגר. אתגר זה הוא להגיב נכון על כל קושי, להיות מסוגל להמשיך, ולהיות מסוגל לשנות ולהשתנות בהתאם לצורך.
אם תעשה כן, תוכל להיבנות מהקשיים ולהצליח בזכותם.

בהצלחה,
רונן לוביץ