הלשנה בחינוך

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 25/06/04 17:12 ו בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

מתוך עיסוק בחינוך אני נתקל לעיתים בדילמה האם לקבל לה"ר מתלמידים המדווחים על תופעות שליליות ולעיתים חמורות. צד אחר של הבעיה האם ניתן להשפיע על תלמיד שיגלה מי ביצע מעשה אסור.אודה לכב' אם אוכל לקבל תשובה מפורטת עמ"נ שאוכל להעביר את הנושא גם לאחרים באופן יסודי.

בתודה וברכה

תשובה

שבוע טוב
לא ניתן לתת תשובה פרטנית כי הנתונים משתנים ממצב למצב.
ככלל כל דבר שהוא לתועלת חינוכית מותר ואף חובה לשמוע ולקבל, מצד שני צריך להזהר שלא לגרום לשנאה בין התלמידים כאשר יתגלה להם שתלמיד מסויים "הלשין" עליהם.
גם חשוב לא לטפל או להתייחס לדברים שהם לא וודאיים ויש כל דבר לבדוק ולברר עד תומו.
מומלץ ללמוד בספר שמירת הלשון אשר כל הדברים מפורטים בו מאד.
בברכה