הלכות שבת

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 07/06/01 09:49 טז בסיון התשסא

שאלה

האם מותר למרוח תרופה יומיומית נוזלית לחלוטין (בעלת צבע עור) על הפנים בשבת?

תשובה

אורנית שלום
במשחה רגילה ישנו איסור ממרח ולש במריחת המשחה בשבת , מאחר ולפי דברייך מדובר כאן בתרופה שהיא נוזלית הרי שאיסורים אלו לא קיימים.
עתה נשאר לנו לברר את היתרהרפואה בשבת - אסור רפואה בשת הוא מצד גזרת חמכים של "שחיקת סממנים" דהיינו חכמים חששו שאם נתיר לקחת תרופות בשבת יבואו אותם אנשים להכין אתהתרופה בשבתעצמה ויטחנו וירסקו את מרכיבי התרופה בשבת - ממילא מתבאר כי היקף הגזירה הוא רק לגבי תרופות מוצקות הנלקחות דרך הפה ואין הגזירה מתייחסתלאותה תרופה נוזלית לשמוש חיצוני שעליה שאלת ועל כן מותר הדבר
בברכה
הרב אורן