הלכות הנפטר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 14:21 יג באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

סבא שלי נפטר ורציתי לדעת אם אני צריכה לנהוג מנהגי אבלות רציתי לדעת האם אסור לי לשמוע שירים ואם אסור אז כמה זמן

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

בנוכחת האבלים את צריכה להראות אבילה דהיינו לא לשמעו מוזיקה וכד' לפחות עד סוף השבעה.

לפי הכתוב בשו"ע בנוכחותם את צריכה לנהוג מנהגי אבלות אלא שזה לא התקבל כל כך ורק יש הנוהגים לשבת נמוך על ידם ויש שאינם נוהגים כך.

בכל מקרה עדיף שתשאלי את ההורה האבל שלך כיצד עליך לנהוג על פי מנהגי משפחתם ומה שחשוב להם

בברכה דוד לוי