הלכה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 25/06/06 15:02 כט בסיון התשסו

שאלה

שלום!

לפני כשנה וחצי השבט שלי עשה שוק פורים לע"נ המדריך שלנו.

בשוק היה הגרלה על כל מיני דברים,

היו מספר אמריקאים שזכו בפרס,ואני התנדבתי להעביר להם את הפרס,

לא יצא לי להעביר להם את הפרס,ונראלי שהם חזרו לאמריקה.

א, האם את הספרי קודש אני יכול לתרום לבית כנסת ולכתוב שזה לזכר המדריך?

ב, האם את שאר החפצים אני יכול לתרום לנזקקים?

תודה מראש

תשובה

כיון שלא עשו מעשה קנין נראה שהזוכים עדיין אינם בעלים על החפצים שזכו בהם, לכן אתה רשאי לתרום לבהכנ"ס או לנזקקים. וגם אם נחשיב את הזכיה בהגרלה כמעשה קנין (עיין חו"מ קעג ס"ב), מ"מ יש כאן אבידה שלא ידוע למי להשיב, והדין הוא שכל שמצוי כמותה בשוק ניתן להשתמש, ותרשום לעצמך מה הם החפצים, שאם בעתיד יתבעו ויוכיחו שהם הזוכים תתן להם חפצים אחרים כמותם.
הרב דרור טוויל