הלכה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 24/06/06 23:10 כח בסיון התשסו

שאלה

שלום רב.

כמעט לכל ברכה יש כמה נוסחים, רציתי לשאול אם יש בעיה להתפלל לעיתים בנוסח מסויים ולעיתים בנוסח אחר? האם מותר לעשות זאת רק במקרה שכל הנוסחים שייכים לעדה מסויימת (לדוגמא - כולם מנוסח אשכנז)? במקרה שיש רק סידור מנוסח מסויים ורגילים לנוסח אחר מותר להתפלל בסידור זה?

תודה רבה.

תשובה

רון
שלום,
על כל אחד להתפלל בנוסח המקובל בציבור שלו, בהתאם לעדה ולמנהגיה, וגם בשני הנוסחים של אשכנז אין לשנות מהאחד לאחר. יש הסבורים שמי שמשנה ממנהג אבותיו עובר על איסור "אל תיטוש תורת אימך". יחד עם זאת כל הנוסחים יסודם בקודש, ומי שהתפלל בנוסח אחר משלו יצא ידי חובה. אם אתה נמצא בביכ"נ שהנוסח בו שונה משלך, אתה יכול להתפלל בנוסח של הציבור, אך תפילה בלחש עליך להתפלל בנוסח שלך.