הלכה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/06/06 01:16 כה בסיון התשסו

שאלה

שלום רב.

רציתי לדעת לגבי ביקורות על ספרים סרטים וכו'. האם יש בעיה הלכתית (אולי מבחינת לשון הרע או דברים דומים) לקרוא או לכתוב ביקורות? האם הבעיה קיימת רק כשבביקורת כתובים דברים רעים? אם כתבתי ביקורות ופירסמתי צריך לנסות להפסיק את הפירסום (זה אפשרי אבל מפסיק חלק קטן מהפרנסה...).

תודה. אשחמ אם תוכל לענות מהר.

תשובה

חן שלום,
הביקורת היא חלק אינטגרלי מכללי המשחק אותם כל יצור מקבל על עצמו, ואין היא אסורה באופן עקרוני. השאלה היא מה תוכנה וסגנונה. כל עוד מדובר בביקורת עניינית הנזהרת מלהפריז ונשמרת מלפגוע פגיעה אישית, היא לגיטימית, ואם היא לא כזאת היא פסולה.
בברכה,
רונן לוביץ