הכתרה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 07/03/06 15:05 ז באדר התשסו

שאלה

שלום. רציתי לשאול אם הכתרה מותרת מבחינה הלכתית כי יש בה הרבה לשון הרע והלבנת פנים,ואם לא אז מדוע מתירים?

תודה...

תשובה

שלום,

איסורי לשון הרע והלבנת פנים הם בין האיסורים החמורים ביותר בתורה, ואין שום היתר לעבור עליהם במסגרת הכתרת רב פורים כזו או אחרת. התופעה שהתפשטה בשנים האחרונות, להפוך את ההכתרה לאירוע של ליצנות והוללות ופריקת כל עול ורסן (שלא לדבר על בזבוז עצום של כספים, ועוד), היא תופעה שלילית ומצערת ביותר, ויש למחות נגדה בכל תוקף. גם אם יש מקומות בהם הר"מים אינם מוחים על כך, אין בכך כדי להכשיר את התופעה. חג פורים אמור להיות חג של שמחה של קדושה והתעלות, ולא חג של השתוללות חסרת מעצורים. אין ספק שתוך התייעצות עם הרבנים ניתן למצוא דרך חיובית הרבה יותר לבטא את שמחת הפורים, מבלי לעבור בכך על איסורי תורה ומבלי לפגוע אף אחד.

פורים כשר ושמח,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il