הכשר

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 22/12/05 14:40 כא בכסלו התשסו

שאלה

שלום!

רציתי לשאול האם הכשר של km ובד"ץ מנצסטר כשר? ומותר לאכילה גם הכשר זה של סוכריות תודה1

תשובה

ראשית, יישר כוח על ערנותך הרבה, שכן מסתובבים היום ב'שוק' מוצרים רבים בעלי כשרויות מפוקפקות, שרבים ושלמים נכשלים בדבר זה מחוסר ערנות ובדיקה.
ובדבר שאלתך, אפשר לסמוך על המוצרים הנושאים את ההכשר K. וכ"ש לגבי בד"צ מנצ'סטר, זו אחת הכשרויות הטובות יותר בחו"ל (למשל, הם מקפידים על אבקת חלב עכו"ם ובישולי עכו"ם). ולגבי הכשרות OU* הדבר צריך בדיקה רבתי, מברור קצר שלי יש לדעת שהכשרות הנ"ל סומכת על קולות רבות שלא מקובלות אצל רבים מהפוסקים וכגון על חלב עכו"ם (ממש), שאין איסור 'חדש' בחו"ל וכו'.
ועל דרך כלל, דע שרמת הכשרויות בארץ, תהיה אשר תהיה, טובה מרובם (ככולם) של הכשרויות בחו"ל!
לברורים נוספים הכי טוב לפנות לרבנות הראשית, מחלקת כשרויות, ולהתעדכן בטיב הכשרויות השונות.
בברכה, צוות המשיבים של ישיבת ההסדר 'קרני שומרון'.

נשמח לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il