הכשרת בקבוקי תינוק לפסח

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 20/04/05 11:32 יא בניסן התשסה

שאלה

רציתי לשאול האם ניתן להכשיר בקבוקי תינוק לפסח (בד"כ משתמשים בהם לתחליפי חלב), ואם כן, כיצד?

כמו כן המשפחה של בעלי היא ממוצא אשכנזי ועיננו אוכלים קיטניות. האם נהוג להקפיד על המנהג הזה גם לגבי תינוקות, שקשה יותר למצוא עבורם תחליפי מזון.

תודה!

תשובה

שלום וברכה

בקבוק תינוק שניתן לנקות אותו היטב גם מבפנים, (כשאין בו סדקים וסריטות שאי אפשר לנקותם), ניתן להגעלה בכלי ראשון על האש, ואם הדבר אינו ניתן, בכלי ראשון שאינו על גבי האש, או בעירוי מכלי ראשון.

יש שמחמירים שאם הבקבוק שימש לחמץ ממש, כגון לדייסות חמץ, אין להכשירו כלל.

תינוקות יכולים לאכול קטניות בפסח, ואין צורך לשנות את המזון לו הם רגילים.
כשמאכילים תינוק בקטניות, נוהגים להפריד בין הכלים בהם משתמשת המשפחה כולה, לבין הבקבוק והסכו"ם המשמשים להכנות האוכל לתינוק.