שאל את הרב

הכשלות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/01/07 06:37 ב בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

כבר הרבה זמן הנושא הזה יושב לי בראש, ואני חושבת על זה המון, אז חשבתי שלשאול רב יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות, אז ככה-

אני ממש עוד מעט בת 18 שנה הבאה בשירות לאומי בעז"ה. יש לי בן זוג בגילי כבר חצי שנה , שנינו דתיים ואפילו עוד מתחזקים אבל דבר אחד אנחנו כל כך רוצים לעמוד בו ותמיד נחשלים בו- הנגיעה.

כל פעם שיוצא לנו לגעת אחד בשני יותר מדיי שנינו אחר כך בוכים ומצטערים, זה ממש כמו גלגל שחוזר על עצמו, אנחנו נכשלים אחר כך מצטערים על זה כל כך עד כדי בכי של ימים שלמים ומבטיחים שזה לא יקרה יותר, ונכשלים שוב.

זה נורא מטריד אותי ואני כבר לא יודעת מה לעשות!

הקשר הוא ללא ספק לשם חתונה! אנחנו אוהבים אחד את השני אהבה עצומה, ומתכוונים להתחתן בעז"ה בשנים הקרובות. רצינו לשמור נגיעה אבל לשמור נגיעה יותר משנה שנתיים זה לא אפשרי! ואנו לא מתכוונים להתחתן בשנתיים הקרובות.

אשמח אם תתן לי בבקשה עצה לבעייה שלי! אני כל כך רוצה שהקשר שלנו יהיה טהור וכשר!!!! זה פשוט נורא נורא קשה!!

ולשמור נגיעה בבת אחת למשך שנתיים ה קשה עוד יותר.

תודה רבה לך כבוד הרב!

שיהיה לנו רק בשורות טובות.

תשובה

לשואלת וחברה שלום רב.
אכן את מציגה בעיה קשה מאד. וזאת בדיוק הסיבה שאנו אומרים תמיד לא להתחיל עם חברות בין בן לבת לפני הזמן! אבל השאלה היא מה לעשות עכשיו?
עומדות בפניכם כמה אפשרויות:
א. להתחתן עכשיו. הבעייתיות באפשרות הזאת ברורה - קשה להתחתן לפני צבא, ולימודים אחרי שמתחתנים ןיש ילדים זה קשה מאד.
ב. להיפרד, אם הקשר עדיין אינו עז. הבעייתיות - זה קשה מאד.
ג. לצמצם מאד את הקשר, למשל פגישה רק פעם בחודש, טלפון פעם בשבועיים ןכד'. וזאת נראית לי הדרך ההכרחית. לקבוע מרחק רב בין הפגישות על מנת להחליש את הרגשות ולהגיע למצב שהראש לא יהיה כל הזמן עסוק בקשר הזה. כאשר יש זמן רב עד חתונה, כלומר אהבה גדולה ללא מימוש, כל הזמן נמצאים בהתמודדויות ובהתלבטויות וזה מכביד מאד על שאר תחומי החיים - לימודים צבא ש"ל ועבודה. ולכן צריך לצמצם את הקשר ולהחליש את הרגשות. ובבא הזמן או שהרגש יחזור או שייעלם.
בכל מקרה, חייבים להתאמץ ןלהתגבר. חשוב להקפיד על ההלכה. וכמובן גם על הלכות ייחוד. צריך להבין שאין זה חומרא צדדית אלא הלכות מפורשות. ולכן עליכם לעשות כל מאמץ לשמור. ואם נכשלים לא להתייאש אלא להמשיך ולהתמודד. אפשר ללמוד יחד את ההלכות ואת הרעיונות שעליהם הם מבוססים. אפשר להחליט על מעין "קנס" על כל כשלון - שבועיים בלי פגישה וכד'. אבל העיקרון הוא שצריך לטכס עצה יחד איך מתמודדים ולא נשברים.
וכאמור לדעתי, אם אינכם עומדים להתחתן בשנתיים הקרובות, הדרך הנכונה היא לצמצם מאד מאד את הקשר.
אקווה שעזרתי, גם אם זה לא קל.
בברכה
אפי קיציס

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות