הכרויות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/01/06 20:50 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום,

אני בחורה בת עשרים ושלוש. תמיד אומרים שצריך לעשות הישתדלות להכיר את הזווג. אני מאוד משתדלת עד כמה שאני יכולה ,כולם מסביבי יודעים שאני רוצה להכיר אולם כולם אומרים אותו דבר שהם לא מכירים מישהו שמתאים לי.

בזמן האחרון כבר קשה לחכות, אני מרגישה שאני לא מבינה את דרכו של הקב"ה איך כולם מסביב מקבלים הצאות רציניות ואני לא איך לכולם יש מישהו שמתאים לי אפילו קצת וחושבים להכיר להם ולי לא?

תשובה

שלום לך,
צר לי מאד כאבך שניכר היטב מדבריך.
אכן, בענין הזיווג, ככול דבר שמסובך להופיעו בדרך הטבע, צריך להרבות בהשתדלות.
יחד עם זאת צריך להרבות בתפילה ובמעשים טובים להרבות זכויותנו שה' ישמע תפילתנו.
ברור בוודאי שכל קושי בחיים הוא נסיון שאנו מצווים להתמודד איתו. אסור להשבר. כך רק נסבול עוד יותר. אלו החוקים של החיים: יש קשיים, מוכרחים לנצחם.
חשוב שתדברי עם מישהו על תחושותיך. "דאגה בלב איש ישיחנה לאחרים". אם יש אדם שאת סומכת עליו, והוא רגיש מספיק בשביל להקשיב לך, תדברי איתו, זה יכול לעזור לך להתמודד עם המצב.
בכל אופן, אל תשדרי יאוש. גם כלפי חוץ וגם כלפי פנים. מבחינתך את אף פעם לא מתייאשת. תספרי ותשיחי את כאבך וגעגועיך, אבל בשום פנים אל תתיאשי, תמיד בנימה אופטימית. אין ספק שהזמנים הללו קשים, אך זה חלק מההתמודדות.

האם עשית את כל ההשתדלות האפשרית? איני יודע באיזו חברה את חיה, ואיך הדברים פועלים אצלכם.
אך יש כמה כללים בסיסייס:
א. יוזמה. תרשמי לעצמך באופן מסודר מהם כל האופציות המאפשרות הכרות, ותבדקי מה מהם בא בחשבון. אל תהססי ואל תפסלי אופציות בגלל בושה וחוסר נעימות. כל מה שראוי תעשי.
ב. תחיי. אל תתמקדי רק בהכרויות. חשוב מאד להשקיע זמן בהיכרות ובפגישות, אך אסור שזה ישתק לך את החיים. תמשיכי ליצור, ללמוד, ללמד, לעבוד. זה יעזור לך להתמודד עם הקשיים בתקופה הזו.
ג. תהיי כמה שיותר אטרקטיבית. אל תשקעי ביגון, תשדלי לשמור על מצב רוח מרומם. האנשים מסביבך מסתכלים עליך, אם הם יראו בחורה מדוכאת ועצובה זה יקשה עליהם להכיר לך בחורים. אם יראו שאת שמחה עם הרבה חיים זה בוודאי יתן מוטיוציה ורצון לאנשים להכיר לך. אל תזניחי את המראה החיצוני. אל תתלבשי ברישול.
ד. תסבירי לאנשים שיכולים להכיר לך בדיוק מה את מחפשת. תדגישי להם שהם יכולים להציע כל מה שהם סבורים שיש אפי' קצת פוטנציאל. בכל מקרה את יכולה לברר.
ה. תשדלי להרחיב כמה שיותר את מעגל החברים שלך. ככול שמעגל החברים גדול יותר, כמות המציעים הפונציאלים גדולה יותר. תלכי לשבתות אצל חברה נשואה, או לשבת חברות וכדו'.
ו. כמובן אל תשללי את האופציה של שדכנות. שדכנות זה לא תמיד דודה ש"מלבישה" הצעות שלא קשורות בכלל. יש הרבה צעירים שעוסקים בכך בהתנדבות, שיחד עם הדאגה לחבריהם הם משדכים את כולם. תחפשי ותמצאי

תהיי חזקה, הסבלנות בסופו של דבר משתלמת.

שתזכי להרבה אושר ושמחה
כל טוב

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il