הכנה מקודש לחול

חדשות כיפה הרב אייל קרים 26/08/02 12:40 יח באלול התשסב

שאלה

לבעלי מפיעים הכלים בשבת ולכן הוא מעדיף לשותפם בשבת ולא להשאירם למוצאי שבת כמו שנהגו במשפחתי.

אני רוצה להמשיך ולקיים זאת ולכן אני מנסה שלא לשתוף כלים בשבת, אבל יוצא שבעלי שותף כל הזמן כלים ושכבייכול אני מתחמקת משתיפתם בטוענה זו.

מה עלי לעשות האם לשם שלום בית אפשרי שאשתוף כלים למרות שזה הכנה מקודש לכל?

תשובה

חגית שלום
כשם שמותר לסדר מיטות כדי שהבית ייראה מסודר (שו"ע או"ח סימן תקנג, משנה ברורה שם ס"ק כו), וכשם שמותר לפנות כלים מסעודה שלישית המסתיימת קודם יציאת שבת, כדי שהסלון ייראה מסודר (סימן תרסז משנ"ב סק"ו), כך מותר להדיח כלים שאינם נצרכים לשבת, בשבת, כדי שהמטבח יהיה מסודר ונקי, (אך טוב יותר להצניעם בארון סגור עד צאת השבת, אם אפשר).
לכן אם הדבר מערער את שלום-הבית, עזרי לבעלך.
ואת שלום וביתך שלום
אייל