הכיצד נדע?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 05/01/03 16:56 ב בשבט התשסג

שאלה

אייך נדע אם אנחנו מוכנים נפשית לנישואין? הרי אין אדם מעיד על עצמו? יכול להיות שאת חושבת שאת מוכנה ואחרים לא...

תשובה

שלום לשואלת

הרבה דברים נטועים בלב אצל כל אדם ואדם באופן טבעי.
גם ההילוך והאכילה והשתיה, נטועים הם בנו.
ולפעמים ההורים מסייעים להדריך בדבר כזה או אחר, ולפעמים אין צורך בכך.
נכון שאין אדם מעיד על עצמו – אך אם הוא לא ידע אם הוא מוכן לנישואין מי ידע בשבילו???
נכון שהיום במיוחד יש להדריך הורים לסבלנות ולנחת, למרגוע ולשלווה, לאהבת אמת ולהדדיות.
אם את חושבת שאת מוכנה ואחרים חושבים שלא, שיסבירו למה.
צריך להבין מה גורם לספק הזה, ולבדוק אותו אפשר שיש בדבריהם משהו של אמת, ואפשר שלא.
לכן כדאי לשמוע, לחשוב, ולהתייעץ עם רב ובפרט רב שמכיר את המשפחה ואת בני הזוג.
וכך יש גם עצה טובה, וגם ברכה ואז יודעים טוב יותר אם מוכנים כהוגן.
טוב לשמוע הצעות והערות, ורק יש לבדוק בזהירות מי אמר ולמה, ולקבל את האמת ממי שאמרה יהיה מי שיהיה, ובתנאי שזו תהא האמת.
וכמובן לפני ואחרי ובתוך הבירורים תמיד יש להתפלל להשם שינחה אותך בדרך אמת לעשות נחת רוח לפניו ולעבדו בלבב שלם.