היתכתבות באינטרנט

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 20:02 ב בשבט התשסו

שאלה

אני בת דתייה

ובכל מיני אתרים אני אוהבת להיתכתב עם אנשים

האם מותר להיתכתב באינטרנט עם בנים?

תשובה

הדבר תלוי במספר תנאים שהם הכרחיים לקיום שיחה כזו:
1. השיחה מתנהלת בצורה נאותה וצנועה ולא ייצרית
2. נושא השיחה הוא נושא הראוי לדבר בו בכלל וכ"ש בשיחה עם בחורה . שכם אם השיחה אינה ראויה ואינה מתנהלת סביב שאלות משמעותיות אז השיחה אסורה משום שיחה בטלה ובזבוז זמן עוד לפני סעיף א וכ"ש שנצרפו ללשיקולי האיסור .
3. מה מטרת השיחה - על אף שהתקיימו שני התנאים האשונים יש לשים לב על מה אנו משקיעים ומחלקים את זמננו ....האם זהו עוד עיסוק לשעות הבטלה או שיש כאן אכן חיפוש אמיתי של יצירת קשר ראוי שנבנה ע"י השיחות הללו . מומלץ להוועץ באופן אישי יותר עם המחנכת או דמותץ משמעותית אחרת בחייך :

מניסיון - הכי טוב זה להעלות את זה לדיון בינכם וזה גם מעלה את רמת הדיון וגם מעמת אתכם מול חייכם .לאור מה שאתם מקיימים /רוצים לקיים.

כל טוב ובהצלחה רבה