החסידות- עבודת אלילים??

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 01/03/06 22:41 א באדר התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

ראשית רציתי להגיד שלמדתי חלק מספריך ורציתי להיד ישר כוח על העשיה המבורכת

שנית רציתי לשאול האם כל הערצה של החסידים לרב היא לא בגדר של עבודת אלילים

בפרט חסידי חב"ד והרבי מלובביץ שהם טוענים שהוא ה"משיח"

הודה עם תוכל לענות לי במהרה כי השאלה הזאת ממש מציקה לי למפריעה לימ בלימוד ספריך וספרים של רבנים (חסידים) אחרים תודה אורי

תשובה

אורי שלום רב,
ברוך השם זכיתי ללמוד מסכת עבודה זרה ועד היום לא ראיתי שום קשר בין המצווה של אמונת חכמים ודבקות בצדיקים לבין המושג החמור של עבודה זרה.

יותר מידי פעמים אנשים משתמשים במושגים מבלי שאלו יהיו ברורים להם וזו לא דרך יהודית.

אם תרצה להעמיק בנושא אני ממליץ על ספר חשוב בשם "חיי נפש", שחיבר הרב גדליה קעניג זצ"ל, ובו מתבאר בטוב טעם עניין ההתקשרות לצדיקים כיסוד ביהדות שאינו סותר חלילה שום דבר מאמונתינו כיהודים.

כל הברכות,
ארז