הורים ושידוכים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 14/01/03 19:36 יא בשבט התשסג

שאלה

שלום

אני סטודנטית דתיה בת 22 מאיזור ירושלים.

כמיטב ידיעתי לא חייבים להקשיב להורים בנושא שידוכים. אולי אני טועה?

יש לי הצעות לצאת עם בחורים ותמיד אבא שלי רוצה קודם לברר עליהם ולאשר לי לצאת איתם. הבעיה העיקרית היא שאבא שלי שולל בלי לשאול אותי. הוא רוצה שרק אצא עם חבר'ה יותר חרדים.אמרתי לו כבר כמה פעמים שאני מחפשת משהו אחר ממה שהוא היה רוצה!

האם מותר לי לצאת בלי ליידע אותו?

האם אני יכולה להודיע לו שאני יוצאת למרות שהוא לא תומך בכך?

תשובה

שלום.

ראוי וצריך להקשיב להורים באופן כללי ואף בנושא זה. אמנם אין חובה לקבל את דעתם, באם את בטוחה שהם טועים.
חשוב לציין כי ישנה מעין "אינטואיציה הורית" - לפעמים ההורים מרגישים מה טוב לילדיהם גם אם אינם מנמקים זאת בטעמים הנכונים.
ודאי שאין להתנגש וליצור נתק על רקע זה, אלא לנהוג בצורה שקולה מתוך כבוד הדדי.
בהצלחה.

צוות שו"ת ישיבת מעלות.