הורים או הלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 10:31 א בטבת התשסב

שאלה

אחותי מתחתנת בעוד כמה זמן נגד רצון הורי

אני רוצה ללכת לחתונה, אבל אבי בדרכים לא מקובלות עלי ואפילו אלימות מנסה לעצור את התהליך הזה.

אני רוצה ללכת אבל מפחדת לדבר

אני מרגישה שכופים עלי משהו שאני אתחרט עליו אח"כ

יש פסק הלכתי בענין?

תשובה

בס"ד
למיכל - דחוף

הבעיה שלך היא כעת שולית לעומת הבעיה של אחותך ושל הוריך. צריך מישהו שידבר עימהם מהר מאוד לפני החתונה שלא תהיה עצובה בגלל טעות של אחד מהצדדים. באופן כללי אם אחותך החליטה להתחתן הם לא צריכים להמנע מללכת לחתונה אלא אם כן יש שם בעיה קרימינאלית קשה וכד' אבל את התשובה הזאת לא תיתני להם את כי את הבת שלהם. צריך רב או מישהו נכבד מהקהילה שהם מעריכים את דעתו שיכנס לענין דחוף.

אני מקוה שלא תישאר לך בעיה, אם כן חיזרי לכתוב לי