הוכחות שכליות לקיום ה'

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/02/06 10:48 יט בשבט התשסו

שאלה

שלום,

שמי הדס ואני בת 16.

יצא ליל דבר עם בחור אתאיסט.

הוא כמובן שאל אותי את כל השאלות המתחקמות האלה שכולכם כבר מכירים..("האם ה' יכול ליצור אדם שהוא לא יכול להמית")

הוא שאל אותי עוד המון שאלות..רצתי לדעת אם תוכלו לתת לי כל מיני הוכחות שכליות לקיום ה'

הוכחות שכליות לכך שהתורה היא אמת,שהדרך שאנחנו הולכים בה היא צודקת ונכונה..

הוא שאל אותי למה לא יכול להיות שהנוצרים או המוסלמים לא צודקים

אני יודעת חד משמעית שזה לא יכול להיות,

אך לא ידעתי מה לענות..

אשמח מאוד אם תתנו לי תשובה מפורטת..

וסליחה אם השאלה הזו נשאלה כבר..אני חדשה באתר..

ישר כוח עצום!

תודה.

תשובה

הדס , שלום רב.
שאלה זו נעוצה ביסודות האמונה. אוכל להמליץ לך על ספרים רבים שעסקו בשאלה זו . בכל מקרה אני איני יכול לשכנע לוגית אף אחד להאמין בקיומו של האל , אשמח לשמוע על הוכחות כאלו . אם היו הוכחות אלו מפסיק חזקות, אז לא היה צריך "אמונה". היה מספיק לשמוע את ההוכחות הלוגיות לקיומו של האל וכלם היו מאמינים ??
כנראה שלא .
ריה"ל בספרו הנפלא "ספר הכוזרים" מפרט את יסודות האמונה בה' ית' , תוך התייחסות לחלק משאלותייך ובנוסף לעוד רבות . שם מבסס הוא את האמונה על המסורת שעברה מדור לדור על הופעת ה' בהר סיני והיותה של תופעה זו מוכרת לעולם מוכיחה כאלף עדים יותר כמל הוכחה לוגית {שמתחלפת בעוד יום/שנים} על קיומו של האל. כמו"כ ניתן לצרץ לזה את שאלת מקור קיומו של העולם עצמו . לאף מדען משמעותי אין תשובה לשאלה זו . לאחר כל זאת אחזור להקדמתי ע"פ ציטוט מהרב קוק זצ"ל : האמונה היא לא רגש ולא שכל ..: חוויה פנימית עצומה שא"T לסהבירה ועכל ניסיון כזה מצמצם את מקומה.