הוכחה לוגית למציאות הבורא - די דחוף!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/03 22:41 יח בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול - איזו הוכחה לוגית יש למציאות הבורא?

שאלו אותי את זה ולא ידעתי מה לענות

ידעתי להביא הוכחות שונות אבל לא הוכחה לוגית

אשמח אם תוכל לעזור לי

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

בימינו, ההוכחה הזו היא בהישג יד הרבה יותר מהדורות הקודמים.

בימינו, שהמחקר המדעי כל כך התפתח הידע הוא כל כך מדעי ושיטתי עד שאין אפשרות כלל לומר אחרת.

את המסקנה הזו אמר מי שהיה המדען החשוב ביותר בדור האחרון. המדען שהקפיץ את המדע העולמי לא מכיתה אחת לכיתה שניה, הוא הקפיץ את העולם המדעי מכיתה אחת לבית ספר אחר.
אני מתכוין למדען שגילה את תורת היחסות, שכל מדעי הפיסיקה נשתנו לפי גילויו. הגילוי שלו שינה את כל אורחות חיינו.
אני מתכוון לאלברט איינשטין שאמר כי אחרי שהוא ראה את כל החוקים המובנים.אחרי שהוא הכיר לעומק את המציאות הכל כך חכמה מדויקת ועמוקה שבכל ההויה, הוא מכיר במציאותו של אלוקים.

אלברט איינשטין ברח מגרמניה הנאתית וחי בארצות הברית בשנים הראשונות לקיום המדינה. כשהוא אמר את דבריו על אלוקים, היו דבריו לצנינים בעיני כמה נערים ומוריהם חברי הקיבוצים הישראלים, הטובים והיפים. אלו שחינכו את ילדיהם להאמין בכל לב שאין, אין, אין, אין, אין אלוקים.

הם אמרו להם שאפילו אם אלוקים יתגלה אליך באמצע הלילה או באמצע היום. אמור לו: אתה לו קיים!! למה? [כך אמר שמש העמים, היו"ר סטאלין!!]

(זה היה החינוך בקיבוצים בישראל בהשפעת רוסיה הקומוניסטית שכפרה באלוקים. על בשרה היא למדה איך זה לחיות בלי אלוקים. זאת אומרת שאי אפשר לחיות). השקר הזה החזיק מעמד קצת זמן (70 שנה) בשנים שבהם שלט השקר באו חניכי תנועות הנוער לאלברט איינשטיין להסביר לו שאין ולא יכול להיות אלוקים.

ענה להם אותו מדען עולמי כי ההרמוניה המדהימה של העולם פשוט מובילה אותו להבנה שיש אלוקים ולא יכול להיות אחרת.

הוא אמר להם שאם גם הם יסתכלו בלי דעות קדומות על הרמוניה של העולם. אם הם יתבוננו לעומק - מיד הם יגידו: "השם הוא האלוקים".

מאז איינשטין עברו כמה וכמה שנים והמדע הכפיל את עצמו כמה פעמים. בימינו אנחנו זכינו לעוד הרבה הרבה גילוים מדהימים על האלוקים. היום אין ולא יכול להיות כלל מישהו בר דעה שאומר אין אלוקים.

פשוט לא יכול להיות.

כל התיאוריות של דארוין על התפתחות המינים כאילו במקרה בלי אלוקים, היתה יכולה להיות (אולי אולי אולי) איזה [מפלט דמה] למי שעצם עינים בכוח ולא רצה להאמין באלוקים בכל כוחו.

שים לב! הרי המתעקשים על כך שהכל נוצר במקרה אומרים שכדי ליצור תא אחד פשוט ביותר צריך כל כך הרבה מליארדי מליארדים של מליארדים על מליארדים מקרים שאולי באחד מהם תווצר מציאות של חיים. אם זה יקרה הרי הסיכוי שהוא יצור תא תאום שלו שמתפתח ממנו ושלא ימות ושתהיה לו סביבה שתתאים לו לגידול והתפתחות ומזון וכד' על כל דבר כזה צריך שוב למלא נייר באפסים.

ברגע גילוי סודות האטום אין שום אפשרות לומר שכל טיפת מים שמכילה כל כך הרבה עוצמה של חכמה - נוצרה במקרה או בהתפתחות המינים.

שים לב בכל טיפת מים יש שלושים מליארד מליארדים של מולקולות של מים. 30,000,000,000,000,000,000
בכל טיפה אחת!!

כל מולקולה מורכבת מאטומים בסדר מובנה וחכם מאוד. וכל אטום מורכב בסדר כל כך מופלא. ועדין לא גילו את כל סודותיו של האטום הזה.

כמה טיפות מים יש לך בכוס אחת של מים?
וכמה טיפות מים בבקבוק שלם של מים?

כמה חכמה?
כמה גאונות?
כמה עוצמה?
איזו אנרגיה אדירה אצורה בבקבוק של מים?
האם כל זה נוצר במקרה?
האם אין חכם מאחרי כל זה?

כמה חכמה ואנרגיה ועוצמה יש במים הזורמים כל רגע לכנרת. וכמה יש בכנרת עצמה?
כמה יש בים התיכון?
כמה באוקינוסים כולם?
וכמה ביקום כולו?

אי אפשר כלל למלא את הראש בכל כך הרבה חכמה ועוצמה.

ראה (כמעט) כל המולקלות של המים שוות. כולם בהתאמה וכולם מתאימות להויה כולה - לחול למים לצמחים לאדם לבעלי החיים. גם בכוכב שלנו וגם בכל מערכת השמש וגם בכל מלארדי הגלקאסיות ובכל מליארדי הכוכבים שלהם.

כל זה כשמדברים על על [דבר פשוט] כמו המים.

מה נאמר על דברים הרבה יותר מורכבים כמו חול, אבן, ברזל, זהב, פלטינה ואורניום וכו'

מי יצר את כולם?

לומר שהם נוצרו במקרה, זה בדיוק כמו לומר שאולי נבוכדנאצר ברא את הכל.

[הרי הוא טען שהוא אלוקים??!!
אולי טיטוס. אולי איזה אליל הודי עשוי עץ ואבן. אולי ישו?]

כל זה בשביל מה?
למה אנחנו צריכים לספר לעצמינו הכל במקרה? למה?

האם אנחנו לא יכולים לקבל על עצמינו שיש מישהו שעשה פה משהו?

מה זה?

[גאוה?]

ברור לכל מי שעיניו בראשו שאין שום אפשרות לדבר כלל על מציאות של עולם, של אדם, של יתוש, של צמח, של כל דבר חי דומם או צומח או מדבר בלי אלוקים.

אפשר להביא עוד מליון דוגמאות להכרה באלוקים. אבל הזמן יכלה, העמוד הזה גם הוא יש לו אורך וכמות שאפשר לכתוב עליו. רק עצום רגע את העיניים וחשוב בכיון הזה. הראש שלך לא יעמוד במחשבה הזו. לא תוכל להכיל במחשבה שלך את כל החכמה שיש בעולם שסביבך בלבד. בודאי לא על העולם הגדול שקיים סביבינו.

אם תחשוב נקי - אתה תראה מיד את מציאות אלוקים בכל פינה.

בזוהר כתוב (פרשת נח) שכל גילוי המדע הללו יבואו לעולם בשנת שש מאות לאלף השישי. דהיינו יתחילו להתגלות לפני מאה שישים וארבע שנים.

זו בדיוק התקופה שבה התגלו כל חידושי המדע האחרונים. ואומר שם הזוהר שזה יבוא יחד עם פתיחת המחשבה האנושית להכרה אלוקית גבוהה. וגם זה קורה ברוך ה'. והדברים קשורים כיון שהכרה אנושית באלוקות באה יחד עם הכרה מציאותית של המציאות שנאמר "מבשרי אחזה אלוה" המציאות החומרית שאניחי בה אני מכיר את אלוקים.

וראה. הדבר היותר מענין בכל ההויה הזו היא העובדה שהכל פועל באותם כללים.

האם מישהו יכנס לבית של מישהו אחר, בית בנוי ומרוהט ויאמר הכל כאן שלי. הבית, המעלית, הדירה, השטיחים, הספרים, הרהיטים, המקרר, התנור, המחשב.

הכל הכל נוצר במקרה!!
תפסתי את זה וזה שלי!!

הרי מיד ישליכו אותו לבית הסוהר או לבית חולים לחולי נפש. הוא יאושפז במחלקה סגורה ולא יצא ממנה לעולם.

לומר שציפור נוצרה במקרה - זה מותר?

למה?
הרי היא יותר מורכבת פי מליארדים מבית עם מחשב ושטיחים וכו' - כל מה שאמרתי קודם?

בקיצור כתבתי לך קצת ממה שעלה על הקולמוס ועלה על לבבי. אבל העיקר הוא להתבונן באמת על המציאות האמיתית ולראות את אלוקים בכל צעד ושעל - פנים אל פנים.

חזק ואמץ!

******

עוד ראה. יש כאן באתר הרבה מאוד שאלות של אמונה. אם אפנה אותך אליהם - שוב יכלה הזמן והמה לא יכלו.

חפש באתר את המילה אמונה אלוקים תורה וכד' ומצא את מה שאתה מחפש. תראה שם הרבה דברים שישלימו לך את התמונה שכתבתי כאן שהיא כמובן חלקית ביותר.

***
למה אתה מאמין באלוקים?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22729

ולמה הוא ברא עולם?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14322
ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6978
וראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3570

ואולי הוא עזב את הארץ?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11465

ועוד ועוד.

בהצלחה