הדרכה- דחוף!.,.

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 25/06/04 10:37 ו בתמוז התשסד

שאלה

שלום להרב דוד הריסון שליט"א!

אני שנה הבאה אולי יהיה מדריך בבני עקיבא, ורציתי לדעת אם ללכת מפני כמה סיבות: דבר ראשון- אני מגמגם. דבר שני: איך אוכל לשלב בין בגרויות להדרכה? וגם, איך אוכל למצוא רעיונות לפעולות? מצד אחד אחד זה חשוב להעניק לזולת, ומצד שני אני מפחד שילעגו לי משום שאני מגמגם, בבקשה תן לי תשובות טובות ומעשיות לכל אחד מהסיבות.

תודה

דוד

תשובה

שלום וברכה
זה מאד חשוב לצאת להדרכה ולתרום בצורה כזאת, לדעתי יש כאן רווח כפול, גם כלפי החניכים שיוכלו ללמוד ממך, וגם מבחינתך ההדרכה בונה את האישיות בגיל הזה מחזקת ומחייבת גם אותך להתקדם בבניה האישית והרוחנית, ובונה את הבגרות והאחריות האישית והמנהיגותית.
לגבי הנקודות שציינת, אם אתה בכלל חושב על הדרכה כנראה שהגמגום שלך אינו כל כך חריף (אתה כמובן יכול לבחון זאת בעצמך), והחניכים יתרגלו להבין אותך ואף יעריכו את האומץ שלך, יתכן שבשוליים יהיו כאלו שיילעגו, תצטרך לפתח כוחות לא להפגע.
יתכן שבמסגרת ההדרכה הגימגום יפחת או יפסק.
אני מכיר אנשים שלמרות הגימגום התקדמו לעמדות מפתח חשובות ביותר ולא כבלו את עצמם, אלא להיפך.
לגבי נושא הבגרויות, אם אתה תלמיד ממוצע מין המנין, אני מאמין שתמצא זמן גם לזה וגם לזה, ומוטב לקבל חצי ציון פחות אבל לעסוק בדברים חשובים.
ועוד כלל מענין שלמדתי להכיר, לנער עסוק יש הרבה יותר זמן מאשר לנער שאינו עסוק (נשמע פרדוקס, אבל זה נכון).
שבת שלום