הגומל

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 03/10/06 15:47 יא בתשרי התשסז

שאלה

עברתי נפילה מאוד מאוד קשה שיכלה להסתכם בנכות או כל דבר אחר (שאני אפילו לא רוצה לדמיין) ב"ה זה הסתכם בשבר בכתף וקריעת עצב אבל באופן יחסי לנפילה שלי זה כלום........

עכשיו יש לי 2 שאלות:

1.אני ממש רוצה להגיד הגומל אבל אני ממש מתביישת להגיד את זה בבית כנסת מה עושים?

2.הרבה אנשים שואלים אותי וגם אני שואלת את עצמי: איך את מסתכלת על זה באופן חיובי הרי כולם עשו את אותו מעשה שאת עשית ורק את נפלת האם אין לך כעס על ה'? אז כן היתה לי הרגשה שה' לא אוהב אותי בגלל שדווקא לי הוא עשה את זה אבל באמת זה נראה לי שאלה יותר מחשבתית באמת מה אני אמורה לענות לעצמי ולאחרים?!?!

תודה רבה שנה טובה

תשובה

בס"ד
א. אפשר לכנס 10 גברים מבני משפחתך ומכרייך שמכירים את המקרה ומהם את לא מתביישת ולברך בפניהם . לא חייבים בבית כנסת
ב. אשרייך שזו ראייתך וגם בשעה שמכאיב לך את יודעת ש"נאמנים פצעי אוהב" וה' הוא אבינו שלעיתים מייסר אותנו כאשר ייסר איש את בנו ולא ח"ו מתוך רוע.לעיתים יש אנשים שבעת צרה שוכחים אמת זו וברכתי לך שראייה זו תלווה אותך כל חיייך
רפואה שלמה וחג שמח
אלישע פיקסלר