הבטה באישה - אימתי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/07/01 19:27 יג בתמוז התשסא

שאלה

האם מותר להסתכל באישה כשמדברים איתה כדי שלא לפגוע בה?

תשובה

כתב המ"ב בסימן ע"ה ס"ק ז' שהמסתכל על אישה כדי להנות, אפילו באצבע קטנה, עובר בלאו של "לא תתורו" אולם ראיה בעלמא לפי תומו מבלי להנות מותר, אם לא מצד המוסר. ואדם חשוב צריך להזהר בכל אופן.
לכן, כאשר מסתכל על אישה בראיה בעלמא, לא מתוך התבוננות, ללא מטרה להנות מיופיה - מותר (כמובן, כשמדובר באשה שלבושה לפי גדרי הצניעות, אחרת גם ראיה בעלמא אסורה). אמנם, לפעמים הגבול בין ראיה בעלמא, לראיה כדי להנות הוא דק ביותר, וצריך להיות ישר וכנה עם עצמו למה כוונתו באמת.

כל טוב,
הרצל חברים מקשיבים.