האם מספיק כשרות של רבנות בפיצה?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 14/12/05 20:36 יג בכסלו התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני רוצה לשאול בכשר להכשר של רבנות

האם מספיק שכתוב הכשר של רבנות בפיצה וכתוב ללא חשש טבל עורלה ושביעית

תודה!

תשובה

שלום לשואל,
באופן כללי אם יש הכשר רבנות, זאת אומרת שהרבנות החתומה לוקחת אחריות על הפיצה בחנות. סתם כך אין סיבה לחשוש מעבר לכך.
יש מקרים בהם לא די בהכשר רגיל. יש כמה נושאים שבהם הכשרות הרגילה מקילה, ומי שמשפחתו או רבותיו נוהגים להחמיר יש להיזהר. למשל – כשרות רגילה מכשירה ג'לטין, בעוד שיש פוסקים שאוסרים. כך גם בענייני בישולי עכו"ם כשרות רגילה מסתמכת על מנהג האשכנזים להקל ולספרדים יכולה להיות בעיה. מי שאוכל שמנהגו לאכול רק בשר חלק (="גלאט") ג"כ צריך להיזהר בכשרות רגילה (בפיצה כמובן שאלה זו לא שייכת).
יש רבנים שטוענים שישנן רבנויות שאינן מקפידות מספיק על נושאים מסוימים ולכן יש להחמיר לאכול רק מהדרין. אם יש לך סיבה לחשוב שכך הרב שלך חושב, כדאי להתייעץ איתו. (אני אישית, למשל, לא מקפיד על מהדרין). אם אין הכשר רבנות אלא של "בד"ץ" – חשוב לבדוק שמדובר על בד"ץ רציני ולא על זיוף. מכיוון שהחוק נגד זיופים מגן רק על הכשר הרבנות.
בתיאבון!
דן – חברים מקשיבים.