האם מותר לשחרר מחבלים תמורת בני ערובה יהודים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/05/01 15:38 א בסיון התשסא

שאלה

האם בימינו עכשיו כשישנם כל כך הרבה חטופים, האם מותר לשחרר חטופים תמורת שחרור חטופי החיזבאללה? האם השיחרור תמורת כופר כספי גם כן מותר?

אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי למקורות כדי להמשיך בחיפוש.

תשובה

הנקודות המרכזיות בהן יש לדון בנושא זה הן - מצד אחד הערך העליון של חיי יהודים, אך מצד שני יש חשש שהגויים שיראו שדרך זו של סחיטה מצליחה , יהפכו זאת למנהג של קבע. כמו כן יש חשש שמחבלים שישוחררו יחזרו לפעילותם ויסכנו שוב חיי יהודים, כמו שראינו בעבר.
בסידרה "תחומין- תורה,חברה ומדינה" יש 2 מאמרים בנושא: בחלק ד' בעמ' 108 , ובחלק יג' בעמ' 257 , והם דנים בנושא מכל בחינותיו, בהצלחה.