האם מותר להפיל?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 13/02/03 02:03 יא באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אנחנו 3 בנות עושות עבודה בנושא מחלות גנטיות-הפלות. לזוג הורים נולד ילד עם לקות השמיעה עמוקה. בכדי לאבחן את סיבת הלקות עברו ההורים בדיקות שונות,ובינהן בדיקה גנטית. נמצא כי לקות השמיעה הינה גנטית וקשורה לכרומוזומי המין, דהיינו, לכל תינוק זכר שיוולד לזוג זה בעתיד, יש סיכוי של 50% להיות חירש. לאחר 4 שנים נכנסה האם להריון בשנית. בשלב מוקדם של ההריון עשתה בדיקת סיסי שליה ונמצא שהאם נושאת בן זכר ואף הוא נושא את גן החירשות. האם מותר לה להפיל? בהתחשב בכך שיש היום אמצעי טכנולוגיה רבים...

תודה רבה!

תשובה

ראשית נקדים שהתשובה אינה הלכה למעשה.
בשאלה מעין זו יש מספר גורמים שצריך להתייחס אליהם -
ההפלה - כעיקרון זהו מעשה חמור ולפעמים הוא כהריגה ממש. בהלכה זה תלוי בשלב ההריון (עד 40 יום/עד שלושה חודשים/ לאחר שלושה חודשים)
גם הסיבה היא מקור לדיון - כפי שציינתם, כיום עם התקדמות הטכנולוגיה, חירשות איננה מום בלתי ניתן לטיפול ובעזרת שֶתֶל מתאים ניתן לטפל גם בזה.
צד נוסף הוא האישה עצמה - איך היא מסוגלת להתמודד ולהתגבר עם ילד כזה או אחר, וכמובן - האם ישנה וודאות שהעובר בעל מום.
ומכיוון שזו בעיה כל כך מורכבת, אין מקום לשאלה כזו דרך האינטרנט, והאישה צריכה ליצור בעצמה קשר עם מורה הוראה ולברר מולו את פרטי השאלה, והתשובה.

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות