האם מותר להוריד שירים?

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 08/01/06 20:02 ח בטבת התשסו

שאלה

שלום!

1.האם מותר להוריד שירים מהאתר של שירים למחשב אבל כדי רק לשמוע במחשב לא לצורך דבר אחר

2.והאם זה גזל להוריד?

בבקשה זה מאוד דחוף!!!

תודה

תשובה

בס"ד
שלו' דנית
השאלה הזו נידונה ע"י גדולים וטובים מזוויות שונות כבר למעלה ממאה שנה, ודעות שונות נאמרו בזה, ועל כגון זה אמרו שיש סוגים של היתרים שנכון לברוח מהם. השכל הפשוט אומר שלא יכול להיות שהאחד יתאמץ והשני יהנה בלי תמורה. כמו כן אם בעלי הזכויות מפרסמים שאין להעתיק לשכפל וכו' את השירים זאת אומרת שהם לא מתירים להשתמש בקניינם. ואם יש מישהו שעשה שלא כהוגן ופגע כבר בזכויותיהם ופירסם את השירים האם זה נכון להנות מכך? אמנם צריך לברר אצל בקיאים בתחום (אבל כאלו שאין להם אינטרס)האם הבעלים מוחלים על זכויותיהם כיוון שהם יודעים שהם אינם יכולים להשתלט על התחום הפרוץ של הורדות מן האינטרנט ואם כן במסגרת זו מותר להעתיק. אבל כל עוד שהדבר לא ברור לך אין להעתיק. בכל אופן, מנסיון אישי כאשר יש לאדם צורך ספציפי בשיר אפשר לפנות לחברות ההקלטות והן מתירות להוריד את השיר המבוקש.
בברכה
אחיה שלמה אמיתי