האם לקטן מותר לעשות ציצית?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 02/01/03 21:08 כח בטבת התשסג

שאלה

האם לקטן מותר לעשות ציצית

תשובה

שלום לשואל!

בשולחן ערוך (או"ח סימן י"ד) כתוב שראוי שדווקא אנשים יעשו ציצית וכלשון הרמ"א:
"ויש מחמירים להצריך אנשים שיעשו אותן וטוב לעשות כן לכתחילה"

וכתב המשנה ברורה שם ס"ק ד' משם המגן אברהם:
"וכן ראוי ונכון שלא לעשות לכתחילה הטלת הציצית בבגד של גדול – על ידי קטן פחות מי"ג שנים.
אבל אם הוא בן י"ג שנים ויום אחד – אפילו לכתחילה אין להחמיר"
והוסיף שיש מי שמתיר גם לקטן אם גדול עומד על גבו ומלמדו לעשות לשמה.
והרב כף החיים באות ד' שם החמיר יותר
ולמעשה נוהגים – וטוב לעשות כן – לחנך קטנים לעשות ציצית לעצמם שזה פשוט שמותר ומצוה לעשות כן לחנכם מקטנות.
ועל כל פנים
אם האב נמצא שם או גדול מתחיל, והקטן מסייע לו מותר לילד לעזור לאביו.
וכפי שכתב כף החיים שאשה יכולה לסייע לבעלה שהתחיל כבר לעשות ציצית
בברכה רבה.