האם לצום בגלל חבר שחלם חלום רע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/09/01 21:02 ו בתשרי התשסב

שאלה

מה זה תענית חלום

והאם אני יכולה

לצום במקום מישהו

כלומר מישהו שאני מכירה חלם חלום לא טובוהוא לא מודע למשמעותו , האם אני יכולה במקומו?

תשובה

שלום לך,
תענית חלום היא דבר שמוזכר כבר בגמרא , לגבי מישהו שחלם חלום רע.
אמנם, כיום ההדרכה של הרבנים (הרב אליהו ועוד) היא לא לצום בגלל חלומות, כיוון שהחלומות שלנו אין להם כל כך משמעות, ועליהם נאמר: "החלומות שוא ידברון" (וכדאי לעיין בתשובה אחרת שלנו בעניין - http://www.maale.org.il/noar/q.asp?id=1021
אם הדבר מטריד אותך ניתן לעשות דבר שמוזכר בשו"ע סי' קל, על פי הגמרא ברכות נה' - לבוא לבית הכנסת ובזמן ברכת כהנים לומר: "רבונו של עולם, אני שלך וחלומותיי שלך, חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא, יהי רצון מלפניך ה' אלוהי ואלוהי אבותיי שיהיו כל חלומותיי עלי ועל כל ישראל לטובה בין שחלמתי על עצמי ובין שחלמתי על אחרים ובין שחלמו אחרים עלי. אם טובים הם - חזקם ואמצם ויתקימו בי ובהם כחלומות יוסף הצדיק. ואם צריכים רפואה רפאם כחזקיהו מלך יהודה מחוליו וכמרים הנביאה מצרעתה וכנעמן מצרעתו וכמי מרה על ידי משה רבינו וכמי יריחו על ידי אלישע. וכשם שהפכת את קללת בלעם הרשע מקללה לברכה כן תהפוך את כל חלומותיי עלי ועל כל ישראל לטובה ותשמרני ותחונני ותרצני. אמן. (הועתק מתוך סידור עולת ראי"ה, ח"ב עמ' רמ').

כל טוב
חברים מקשיבים