האם לחדש מנהג יפה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/09/16 19:02 ב באלול התשעו

שאלה

אבי ז"ל נהג בשבת להתעטף בטלית מהבית וגם בסיום התפילה לחזור איתה שהיא עליו הביתה כמנהג חסידים אנשי ירושלים בזמנו ובהרבה מובנים הייתי צעיר וטיפש שמעתי למנהג שתי סיבות אחת שלא סומכים על העירוב השניה להראות עוד שנוי ממלבושי חול למלבושי שבת בבית הכנסת בו אני מתפלל אין הרבה מתפללים שנוהגים ככה וגם אני לא נהגתי ככה הרב בבית הכנסת דוקא כן נוהג ככה וחשבתי לעצמי האם זה לא יראה חריג אם אני אחזור למנהג אבותי

תשובה

לשואל שלום רב וסליחה על העיכוב.
אין לך חיוב לנהוג כך. (אין בעיה לסמוך על העירוב).
ומצד שני אין שום מניעה מלנהוג כך אם אתה רוצה. זה לא מוזר ולא יפגע באף אחד.
זה נתון לגמרי לשיקול דעתך ולמה שאתה מרגיש.
רק תקפיד מאד לומר שאינך מקבל זאת כנדר, אלא כשתרצה תלך וכשתרצה לא.
בברכה
אפי קיציס