האם להעיר לחברות שלי?

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 19/12/03 08:16 כד בכסלו התשסד

שאלה

שלום!

יש לי כמה חברות טובות שאני מכירה מכתה א'.

הן לא שומרות נגיעה ומסתובבות כל הזמן עם בנים (במיוחד במחנה) ואני לא יודעת מה עוד.

השאלה שלי היא האם להעיר להן? האם להגיד ולהסביר להן שלא כדאי ושלא יגעו בבנים? ואיך להגיד להן? אני מפחדת שהן לא יקשיבו לי ויתרחקו ממני. מה לעשות??

תשובה

ליבת
השלום והברכה
משאלתך ניכר כמה את אוהבת את חברותייך, כמה הן חשובות לך ,ורואים את רצונך לעזור להן, ןעל כך ישר כחך.
לעצם הענין, קשה מאוד לתת תשובה ממוקדת כשלא מכירים היטב את המקרה ואת הנפשות הפועלות, אך באופן כללי ניתן לומר שכל תוכחה והוכחה חייבת לבוא מתוך אהבה ועם המון סבלנות. בודאי שלא כדאי לבוא אליהן כשהן יחד, ובפומבי אלא עלייך לראות כל אחת בפני עצמה ,לבדוק האם להערכך היא פתוחה לדבר על הנושא ואז בידידות וברכות להעלות נושא זה, לאחר שמצאת הזדמנות טובה להעלותו (כגון לאחר פעולה בנושא, לאחר מקרה שמדובר עליו בחדשות וניתן לקושרו וענין וכדומה ). כבר חז"ל למדו אותנו "שכשם לומר דבר הנשמע (ז"א להוכיח מישהו שישמע לדברים ) כך מצוה לא לומר דבר שאינו נשמע", ולכן עלייך מוטל להעריך מי והאם ישמעו.
מעבר לכך דרך נוספת וחשובה היא אינה הדרך להוכיח אותן אלא להיות כפי שאת , מקפידה על ההלכה ושמחה בה, ואז ישנו סיכוי שיום אחד הנושא הזה יעלה ותדונו עליו כשהוא לעצמו, את תסבירי מדוע את מקפידה "ודברים היוצאים מן הלב, נכנסים אל הלב"
והעיקר "באמונה ובאהבה"
שאי ברכה
אלישע פיקסלר.