האם לגרום שיצחקו עלי?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 26/06/02 10:17 טז בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה!

תמיד אני שומע ומבין שצריך לגרום תמיד שאם בני אדם מדברים לשון הרע או צוחקים על מישהו, אז לשנות להעביר נושא, כדי שלא יצחקו וירכלו על החבר, השאלה שלי היא: האם גם על עצמי אני צריך לגרום שלא יצחקו עלי, כי לפעמים אם חברים מדברים על מישהו לשון הרע ואני מפסיק אותם ואומר להם להפסיק, בעצם גרמתי שהם ירכלו עלי, אז מה יצא לי מזה בעצם? בקיצור השאלה היא: האם לגרום לחברים שלא יצחקו וירכלו עלי, בדיוק כמו שאני מנסה שלא יצחקו על חברים אחרים, ןהאם אין פה משום גאוה?

תודה מראש ויישר כח!!!!

יונתן ב.ח

תשובה

ליונתן שלום

לפני שנדון בלשון הרע, רצוי לא להביא את עצמך בחברה למצב בו לועגים לך. מצב כזה אינו מוסיף ליכולת שלך לתרום לחברה, ואינו תורם לתחושתך הטובה בה.

אם כתוצאה מכך שאתה מעיר לחברים על לה"ר צוחקים ומרכלים עליך, יתכן שעדיף לא להעיר.
אתה מכשיל אותם בכך שידברו עליך לשון הרע.

לשנות או להעביר נושא תמיד טוב במקום לדבר לשון הרע.

יה"ר שנזכה לטהרת הלשון.

ישראל סמט